Fra brændeovne til en hel verden i stål

Historien starter i 1979
I 1979 står den unge smed, Karsten Richardt, uden arbejde og beslutter sig til at bygge en brændeovn. Denne brændeovn skulle siden vise sig at blive begyndelsen til Herfølge Kleinsmedie A/S. Den første brændeovn blev hurtigt solgt og der var efterspørgsel efter flere. De næste år byggede Karsten Richardt brændeovne på fuldtid. Da han efter 3 år bliver tilbudt en fuldtids stilling, fortsætter han med at bygge brændeovne i sin fritid. Overskuddet fra produktionen af brændeovne går til nye maskiner, og Karsten Richardt bygger dermed roligt og sikkert dét fundament, der bliver hans levebrød de næste mange år.

I 1984 får Karsten Richardt sin første store ordre og går i gang med opgaven. Karsten Richardt får hurtigt selv ansat et par smedesvende og Herfølge Kleinsmedie er en realitet.

En af Sjællands største smedevirksomheder

En af Sjællands største smedevirksomheder

Herfølge Kleinsmedie A/S havde i virksomhedens første år hjemme på Vordingborgvej i Herfølge, i daglig tale på “bakken”, cirka 250 meter syd for byskiltet. I 1997 sprang Herfølge Kleinsmedie dog rammerne på “bakken”, og flyttede til Solvangsvej i Herfølge, hvor virksomheden holder til den dag i dag.

Herfølge Kleinsmedie A/S har udvidet forretningen og kompetencerne, og fremstår i dag som én af Sjællands største og førende smedevirksomheder.

Generationsstifte

I 2015 vælger Karsten Richardt at overdrage førertrøjen til sønnen Finn Richardt.
Finn Richardt overtager dermed posten som virksomhedens adm. Direktør og Karsten Richardt fortsætter som aktivt medlem af virksomhedens bestyrelse.

Karsten Richardt
Grundlægger

Kontakt os

Vidste du at?

  • Vi yder døgnservice

  • Vi leverer "Just in time"

  • Vi har rabat og bonus for gentagende ordre

  • Vores fabrik er 5000 kvadratmeter